vineri, 11 noiembrie 2011

Taine nepatrunse ale fiintei noastre: energiile pozitive




Fluxul energetic stapaneste fiinta noastra dupa legile sale ciudate, greu de inteles pentru cercetatori, dar ale caror taine au fost intuite inca de la inceputul civilizatiei.Multa lume stie ca este benefic sa dormi cu capul in directia nord si picioarele in spre sud, dar explicatiile sunt inca relativ confuze. Cei vechi stiau ca lana de oaie este mai prielnica sanatatii, decat bumbacul, inul sau canepa, fapt confirmat astazi de cercetarea experimentala.
Medicul britanic William Stevens a constatat statistic ca cei care dorm acoperiti numai cu o patura de lana merinos (fara cearsaf si in pielea goala) traiesc mai mult decat altii. Orientalii spun ca, prin lana, oaia ne transmite prietenia ei.
Americanii sunt unanim de acord ca sanatatea persoanelor care radiaza buna lor dispozitie este incomparabil superioara celor morocanosi. Ei pun acest detaliu numai pe seama energiilor invizibile si nesesizabile, pe care natura le-a inmagazinat in corpul uman sub forma lor pozitiva sau negativa.
Este la indemana noastra sa declansam unele sau altele. Atat practica de zi cu zi, cat si cercetarile sunt de acord cu cateva principii elementare, capabile sa stimuleze energiile noastre pozitive si sa le inhibe pe cele negative. Merita mentionate cateva, aflate la indemana tuturor:
* Este contraproductiv sa schimbi propriul stil de viata si de alimentatie altfel decat atunci cand ai convingerea interioara ca acum este momentul potrivit.
* Este daunator sa treci brusc la un alt stil de viata. Ideile noi trebuie adoptate in timp, in etape, in ritmul fiecaruia. Cine dorerste sa schimbe totul peste noapte se izbeste in final de insatisfactii.
* Optimismul este un stimulent al energiilor pozitive din noi. Atitudinea optimista in tot ce facem creste imunitatea si capacitatea organismului de a lupta cu bolile.
* Arta de a observa ce alimente si ce bauturi ne priesc este mai utila decat orice regim alimentar prescris. Energiile pozitive sunt stimulate atunci cand mancam ce ne place si inhibate cand mancam ce ne-am impus sau ce ne impun altii.
* Momentele de relaxare si odihna sunt, pentru organism, ceea ce este revizia tehnica pentru automobil. Nu suntem calugari, avem dreptul sa ne distram si sa ne bucuram de ceea ce ne face placere, incarcandu-ne cu energii.
* Hrana vie, adica alimentatia cruda, ne-a dat-o natura pentru organismul nostru. Cu prajirea, fierberea, coacerea ne indepartam de natura care ne-a creat. Prepararea termica a mancarurilor trebuie realizata intr-un timp cat mai scurt. Prajite sau fierte timp indelungat, alimentele isi pierd virtutile naturale.
* Vegetarieni sau carnivori? Decizia o luam singuri, prioritara fiind preferinta si nu impunerea. La o introspectie atenta, oricine poate, totusi, observa placerea de a nu ne lipsi vegetalele din farfurie.
* Apa de izvor este suportul tuturor alimentelor. Orientalii recomanda pana la un litru de apa bauta pe stomacul gol, pentru a asigura o digestie perfecta. Apa ajuta organismul sa-si echilibreze si energiile.
* Natura ne-a dat ziua lumina, pentru starea noastra de veghe, si noaptea intuneric pentru somn. Petrecerile nocturne sau lucrul la lumina becului inhiba energiile pozitive si le dezlantuie pe cele negative. La ce ne-ar folosi?
* Ura, rautatea, invidia, razbunarea sunt sentimente care nu fac parte din noi si care se pot intoarce impotriva noastra precum efectul de bumerang.
As incheia cu o banalitate, care, insa constituie un precept biblic de baza: iubeste-ti aproapele. Cati din noi stiu sa-si iubeasca aproapele? Daca am sti, poate n-am avea nici politicieni, nici Parlament, asa cum ii avem astazi.
Inchei cu-PROVOC VIATA!AURA

Un comentariu:

  1. Aura,foarte adevarat ceea ce ai scris.Am experimentat pe pielea mea,energiile negative si stiu ca pare ciudat sa vorbim si sa credem in aceste lucruri.Pare de domeniul supra-naturalului.De ceva timp,experimentez cu rezultate magnifice,gandirea pozitiva.Multumesc de informatii si un gand bun,de la mine:)),catre tine.Fii fericita.

    RăspundețiȘtergere