duminică, 25 septembrie 2011

MAGIA TOAMNEI!

Este o dupa-amiaza dezmierdata de vantul plapand de toamna .Ma plimb domol pe poteca impodobita de frunzele si nucile imbracate in camasi zdrentuite din care curge mustul amar.Stratul gros al frunzelor galben-maronii a reusit sa margineasca cararea . Padurea trista ,aproape moarta, fiindca a ignorat verdele,este acum pustie.Singurii amici care i-au mai ramas sunt vantul si frunzele care parca le pare rau atunci cind zboara spre pamint.
Intru in padure si vad uimita cum pare totul o magie a locurilor tainice, a locurilor ce ar putea insemna o minunatie pentru multi dintre noi.Farmecul toamnei a schimbat totul in ceva nevazut ,trecand de « foarte frumos » si ajungand la expresia « ceva ce n-a mai vazut pamantul » .Nu a uitat de raul ce inca si-a mai pastrat limpezimea, covorul ce se intinde la nesfarsit al multicolorelor frunze si desigur de ceea ce o acopera,cerul , patat cu fum amestecat ce-a devenit gri.
Fiecare aratare are o taina a sa ,una mai speciala ca alta ,dar a potecii ,sfarsitul potecii nu cred ca a fost gasit.
Poate nimic nu ar fi fost la fel fara strigatul cerbului infrigurat de batranul vant ce se crede domnitorul tuturor.Soarele palid printre ramurile nemiscate ne va mai lumina si doar atat,fiindca nu mai are puterea sa arda ca in plina vara.Dar...vai:)),vine ploaia o ploaia ce palmuieste parca cu fiecare picatura tulpina copacilor , vantul ridica frunzele ude de la pamant ,iar fulgerele ,tunetele le sperie si mai mult pe putinele vietuitoare,semn ca toamna va fi lunga, daca inca tuna si fulgera in plina TOAMNA!!.Ceata zglobie ii joaca feste intrgii paduri,greierii pe aripi pudrati cu bruma sunt tristi acum ca vor rabda ,din nou o iarna intreaga , de foame.Ploaia a stat,a fost scurta,rece,plumburie asa cum sunt ploile de toamna.Racoarea serii se lasa incet ,iar noaptea isi asterne perdeaua peste pamnatul mohorat.Imi deschid umbrela si cu pasi marunti dar grabiti ma indrept spre casa .Nu uit insa sa observ un lucru .Nu doar pasarile calatoare nu se mai afla in acest peisaj ci nici picior de om ,care nu stie sa aprecieze magia padurii in plina toamna!:))PROVOC VIATA SI DOAR ATIT!AURA.


2 comentarii:

  1. Draga mea AURA,ai un potential imens,musai trebuie exploarat!Am intuit asta si mi-ai demonstrat din comentariile tale facute pe blog.Mergi inainte.....:)) vei vedea ce bine o sa-ti mearga!Sa ai numai zimbete colorate in calea ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea AURA,povoaca viata la cit mai multe bucurii!Vei avea si multe clipe de multumire,de stima de sine,de autostimulare.Atunci vei incerca sa-ti directionezi toate capacitatile tale si asa viata merge inainte cu bucurii,impliniri simultumire.Zile senine si aurii in cale ta!

    RăspundețiȘtergere