miercuri, 28 septembrie 2011

Viata trebuie traita


MERGI INAINTEEEEEEE.......! Iti spun cei dragi si apropiati atunci cand iti este greu.Da da sunt perfect de acord ,ca viata trebuie traita ,de aceea ti-a dat-o Bunul Dumnezeu.DAR NU ORICUM.Sa ne intelegem.In fiecare zi Omul se loveste de infinite posibilitati de alegeri in a rezolva ceva sau pur si simplu de a trai clipa.Doamne,in cate feluri poti sa traiesti si totusi sta numai la mintea noastra in a ALEGE!!.Infinite clipe,puzderie de stele verzi sau rosii ai senzatia ca nu ai ales bine......POATE? ......Nu nu, nu, Nu trebuie sa regreti decat cand ranesti pe cineva, o oarece fiinta miscatoare,daca te DOARE SUFLETUL,DOAR TU STII ASA CA simplul CONTROL al deciziilor majoritare poate sa-ti dea linistea sufleteasca.Am expus cate ceva din ce simt pe moment.Multam pentru intelegere astept opinii.PROVOC VIATA SI MERG INAINTE!AURA

duminică, 25 septembrie 2011

MAGIA TOAMNEI!

Este o dupa-amiaza dezmierdata de vantul plapand de toamna .Ma plimb domol pe poteca impodobita de frunzele si nucile imbracate in camasi zdrentuite din care curge mustul amar.Stratul gros al frunzelor galben-maronii a reusit sa margineasca cararea . Padurea trista ,aproape moarta, fiindca a ignorat verdele,este acum pustie.Singurii amici care i-au mai ramas sunt vantul si frunzele care parca le pare rau atunci cind zboara spre pamint.
Intru in padure si vad uimita cum pare totul o magie a locurilor tainice, a locurilor ce ar putea insemna o minunatie pentru multi dintre noi.Farmecul toamnei a schimbat totul in ceva nevazut ,trecand de « foarte frumos » si ajungand la expresia « ceva ce n-a mai vazut pamantul » .Nu a uitat de raul ce inca si-a mai pastrat limpezimea, covorul ce se intinde la nesfarsit al multicolorelor frunze si desigur de ceea ce o acopera,cerul , patat cu fum amestecat ce-a devenit gri.
Fiecare aratare are o taina a sa ,una mai speciala ca alta ,dar a potecii ,sfarsitul potecii nu cred ca a fost gasit.
Poate nimic nu ar fi fost la fel fara strigatul cerbului infrigurat de batranul vant ce se crede domnitorul tuturor.Soarele palid printre ramurile nemiscate ne va mai lumina si doar atat,fiindca nu mai are puterea sa arda ca in plina vara.Dar...vai:)),vine ploaia o ploaia ce palmuieste parca cu fiecare picatura tulpina copacilor , vantul ridica frunzele ude de la pamant ,iar fulgerele ,tunetele le sperie si mai mult pe putinele vietuitoare,semn ca toamna va fi lunga, daca inca tuna si fulgera in plina TOAMNA!!.Ceata zglobie ii joaca feste intrgii paduri,greierii pe aripi pudrati cu bruma sunt tristi acum ca vor rabda ,din nou o iarna intreaga , de foame.Ploaia a stat,a fost scurta,rece,plumburie asa cum sunt ploile de toamna.Racoarea serii se lasa incet ,iar noaptea isi asterne perdeaua peste pamnatul mohorat.Imi deschid umbrela si cu pasi marunti dar grabiti ma indrept spre casa .Nu uit insa sa observ un lucru .Nu doar pasarile calatoare nu se mai afla in acest peisaj ci nici picior de om ,care nu stie sa aprecieze magia padurii in plina toamna!:))PROVOC VIATA SI DOAR ATIT!AURA.


vineri, 23 septembrie 2011

FRUNZE,FRUNZE...!




E vremea cind frunzele spun totul despre sentimentele mele in plina TOAMNA,as da oricit sa pot rezona cu TOAMNA,sa o rog sa nu mai plece,sa ramana aici cu mine,cu tine...si de ce nu cu noi...!!:))PROVOC VIATA..!AURA.

vineri, 16 septembrie 2011

DANSUL TRANDAFIRILOR...


Astazi am plantat trandafirii pentru la primavara.Trandafirii sunt plante usor adaptabile daca le respecti cateva pretentii. Trebuie sa tii cont si de plantele din jur care ar putea umbri locul pe perioada verii, sau ceea ce a fost plantat anterior pe acelasi loc (daca a fost plantat un alt trandafir, numai dupa 2 ani poate creste altul in acelasi loc).Terenul unde urmeaza a se planta trandafirii se desfunda la o adancime de 35-40 cm, se adauga material organic daca este cazul si se inglobeaza in pamant, se uniformizeaza, se marunteste bine, se indeparteaza pietrele sau alte corpuri straine. Aceasta operatiune este bine sa se efectuieze in lunile august, septembrie. Plantarea propriu-zisa se poate face fie toamna incepand din luna octombrie si pana la inghetul pamantului, fie primavara de la dezghetul pamantului si pana la inceputul lunii aprilie. Daca plantarea se face toamna se va face un musuroi pana cand aproape se acopera definitiv ramurile pentru protejarea de inghet. Daca plantarea se face primavara, musuroiul va fi mic, doar de 10-15 cm inaltime. Primavara, cand lastarii au crescut 10-15 cm atat musuroiul facut toamna cat si cel facut primavara se va desface, pamantul din jurul butasului se va nivela pentru a impiedica baltirea apei.Cind vor inflori trandafirii,voi posta imagini si pentru voi,prietenii mei virtuali.PROVOC VIATA!AURA

joi, 15 septembrie 2011

ASTENIA DE TOAMNA!


A venit toamna si o data cu ea incepe sa se faca resimtita si astenia specifica acestei perioade. Starile de somnolenta, oboseala, stresul, durerile de cap si organismul slabit sunt doar cateva dintre simptomele specifice anotimpului in curs.
Cum se poate identifica astenia specifica acestei perioade?
Anotimp de tranzitie, toamna vine cu schimbari bruste de temperaturi, ploi si vreme instabila asptecte care se rasfrang asupra organismului uman. Astenia specifica toamnei este usor de recunoscut, manifestandu-se prin dureri de cap, somnolenta, raceli si viroze, fluctuatii ale temperaturii corpului, stres si oboseala.
Dna dr Elena Nicolau, medicul nutritionist de la Delta Hospital, considera ca peste aceasta stare de disconfort se poate trece prin urmarea catorva sfaturi, in special in materie de alimentatie.
"Astenia de toamna este o problema intalnita la toate categoriile de varsta, de la copii pana la varstnici. Pentru a evita starile specifice acestei etape, trebuie sa avem in vedere o alimentatie bogata in vitamine si proteine si sa respectam pe cat se poate orele de somn", spune dr Elena Nicolau, medic Delta Hospital.
Care sunt principalele vitamine gasite in alimentele de sezon?
- vitaminele liposolubile (A, D, E, K) - sunt vitaminele pe care le gasim cu preponderenta in gabenusul de ou, lactate, legume precum varza rosie, salata verde, morcovul, urzica. De retinut este ca morvovul mai ales fiert este precursor de vitamina A.
- vitamina B1 - regasita in fasole, mazare, soia si nuci. Aceste alimente au un continut crescut de vitamina B1, care ajuta la procesul fiziologic de crestere si participa la mentinerea functionalitatii optime a sistemului cardiovascular, nervos si digestiv.
- vitamina B6 - ajuta la cresterea si functionarea optima a celulelor nervoase si impiedica depunerea colesterolului pe peretii arteriali. Un continut bogat de vitamina B6 se gaseste in special in peste, carne si oua.
De asemenea, sa nu uitam ca vitamina C este sursa sigura de energie pe durata intregii zile. Aportul necesar de vitamine poate fi asigurat printr-o alimentatie cat mai sanatoasa, variata, bazata pe legume si fructe proaspete, de sezon. Printre acestea, reamintim sucurile naturale de legume (morcovi, rosii, ardei gras), dar si sucurile de fructe care pot fi indulcite cu miere.
Cu putina atentie la alimentele pe care le consumam, putem avea o toamna frumoasa, linistita si un plus de energie in fiecare zi.Sa avem sanatate! AURA.

sâmbătă, 10 septembrie 2011

Ce e mai important în viaţă!


Daca stam sa ne gandim ; cate mame si tati din Romania sunt plecati in tari straine pentru a face averi... sau pentru a putea supravetui de pe un an pe altu si isi lasa copii singuri sau cu strainii ? ( desigur multe cazuri sunt exagerate si discutibile ) Da ....Oare putem sa credem..... ca nu-si iubesc copii ?? Oare o mama merge sa se distreaze.... prin Germania , Italia , Anglia si Spania??!!! Oare nu-i dor si nu-i pasa de copii ei ??? Cine stie cite drame ascund aceste plecari?!!

vineri, 9 septembrie 2011

Cu Timpul




Adevaruri dragi mie, pe melodia sufletului meu.

Mergi inainte

PRIETENIA





ODA PRIETENIEI....
Prietenia sincera, inseamna intotdeauna o legatura intre oamenii cu aceleasi principii, aceleasi idealuri, aceleasi bucurii, acealeasi lacrimi. Prietenia valoreaza mai multe decat toate maretiile lumii, o prietenie se consolideaza in timp si presupune respect, timp, dragoste si simtul umorului. Prefer sa am putini prieteni da macar sa fie adevarati, pentru toata viata!!!